Over ons

Juwelier Coolens uit Diest is het adres bij uitstek waar u voor elke gelegenheid het perfecte juweel of uurwerk vindt. Ons ruim aanbod topmerken en onze gedurfde combinatie van trendy en exclusieve collecties staan hiervoor garant.

Geschiedenis

Juwelier Coolens kan terugblikken op een rijke familietraditie. Het was in 1956 dat Willem Coolens en zijn echtgenote zich op de Botermarkt nr. 3 vestigden. In 1968 verhuisde de zaak naar het aanpalend pand nr. 1 waar ze nu nog steeds is gevestigd.

Door diverse verbouwingen, de uitbreiding van het aanbod juwelen en uurwerken en de prima klantenservice, werd de naam Coolens al gauw dé referentie voor vakmanschap en kwaliteit.

In 1990 stapte de tweede generatie in de business. Stefan Goedhuys, gediplomeerd uurwerkmaker van het IATA in Namen, bracht nieuw ideeëngoed en dynamisme in de zaak. In 1995 nam hij samen met zijn echtgenote An Van Cauwenbergh de leiding over. Bescheiden maar met ongelooflijk veel enthousiasme en gedrevenheid transformeerden Stefan en An in april 2012 de bestaande zaak tot een 'pareltje van een juweel'.

Wenst u meer informatie of hebben wij u overtuigd?